A Nap sugárzása állandó, ezért a hatása mindig egyformán erős.

A Hold százszorta erősebben hat ránk, mint a Nap, de jóval változékonyabb is. A holdfázisok a természetet és a tudatot is befolyásolják.

 

Mire hat a telihold?

Míg az újhold egy új lehetőséget, megújulást szimbolizál, a telihold viszont lehetővé teszi, hogy visszamenjünk és számba vegyük a múltat. A holdtölte körüli napok kedvező alkalmat kínálnak a belső megtisztulásra. Ezeken a napokon a rajtunk átáramló hatalmas energiaár fel tudja oldani a blokkokat, és ismét felszabadítja az energiapályákat, erőteljesen hat az érzelmekre és az idegrendszerre, így saját belső energiánkat is mozgásba hozhatja.

A Hold az állatokra és az emberekre is befolyással van. Telihold éjszakáján jó része szokatlanul nyugtalan.
Ilyenkor ugyanúgy csaponganak az érzéseink, mint az óceán hullámai. Ez különösen a nőket érinti érzékenyen. Túlfűtöttség, esetenként búskomorság, idegesség és ingerlékenység vehet erőt rajtuk ekkor.
Mivel a Hold a női princípiumot testesíti meg, felerősíti a természetes megnyilvánulásokat. A felfokozott érzelmi megnyilvánulások azonban nem járnak erőveszteséggel, sőt inkább erősítik az energia áramlását.

 

A depresszió és a telihold

A depressziós egyének nem képesek kifejezésre juttatni érzelmeiket, alkotás- és tettvágyukat, illetve nem képesek kifelé áramoltatni ezeket az energiákat. Energiájuk gátolva van, vagyis akadozik bennük az energia áramlása, ezért idegesek, zaklatottak és kedvetlenek.
A folyamat ugyanazon az elven működik, mint amikor a sok szennytől eltömődik egy lefolyó vagy egy csatorna, és úgy hárítjuk el a dugulást, hogy erős vízsugárral átmossuk, hogy minden lerakódást, piszkot magával sodorjon a vízár. A Hold által kibocsátott energiaáram is így hat a blokkolt ézrelmekre és komplexusokra – kisöpri azokat.
Különösen teliholdkor van jó esélyünk arra, hogy megtisztítsuk belső funkcióinkat: az elmét, az intellektust, a tudatunkat és az egót, főleg ha mantragyakorlással és böjtöléssel növeljük a folyamat hatásfokát. A böjt ezen a napon, nem csak testileg, de lelkileg is erősebben hat, mint máskor. A böjttel fejleszthetjük akaraterőnket is.
A böjtről összeszedtem egy kis információt: https://rezgesek.hu/bojt/

A telihold a Hold legérettebb, legtökéletesebb formája, mely azt jelzi, hogy elérkezett a bőség, a termékenység, az elengedés és a megvilágosodás ideje. A holdimpulzusok ekkor sokkal erősebbek, mint újhold idején, mivel áramlásuk akadálytalan a Nap és a Föld között.

Ahogy korábban írtam ezen a napon a megszokottnál feszültebbek lehetünk, ez a nap mégis mindig remek alkalmat kínál, hogy személyes gyarapodásunkat és spirituális fejlődésünket is megerősítsük, figyeljünk megérzéseinkre.

 

A természeti népek és a Hold

A természeti népek vagy az elmúlt évszázadok emberei  melyek szorosabb kapcsolatban állnak/álltak a természettel, és a természeti jelenségekkel, az újhold, a telihold időszakát, a holdfázisokat vagy akár az évszakok váltakozását is jobban beépítik mindennapi életükbe, mellyel az érzékenyebb, labilisabb időszakokat tehermentesiteni tudják.

Ez sajnos a mai rohanó világban kevéssé megvalósítható, mégis hasznos lehet, ha önismeretünk fejlesztésének részeként, kiszűrve a kritikusabb periodusokat, azokra felkészülünk.

 

Ha pedig ez nem lehetséges, mert olyan mértékben  fokozzák panaszainkat, hogy ezek már kínzóak számunkra, és megnehezítik a mindennapokat, érdemes szakemberhez fordulni velük.

 

Ezek is érdekelhetnek:

A Nő ás a ciklusa
Metamorf masszázs
Hangmasszázs
Ringatás