Az alábbi írást ajánlom a Hölgyek figyelmébe, hogy ciklusukat megértve tudják szervezni életüket, és ajánlom a Férfiak figyelmébe, hogy kedvesük kedvében tudjanak járni, megértve a hölgyek reakcióját bizonyos napokon.

 

A Nő és a Hold-ciklusok

Duális világban élünk, bár a kínaiak gondolkodásában nem létezik dualizmus, hanem két egymást kiegészítő energiaminőség és erő érzékelhető. Ahogy nincs nappal éjszaka nélkül, nyugalom mozgás nélkül. Egymás ellentétei és kiegészítői a változás szüntelen körforgásában.

A női minőséget a természetben a Hold képviseli. Ha a menstruációs ciklusunk a természettel összhangban, önmagunkkal egyensúlyban működik a Hold ciklusai jól mutatják mikor mi játszódik le bennünk. Mikor van peteérés, mikor vágyunk csak gyengéd simogatásra, babusgatásra.

A menstruáció kezdete: Ez az elmúlás. A hormonszintek lecsökkennek, energiaveszteség következik be. A megvastagodott méhnyálkahártya vérzés formájában távozik. Ez az elengedés fázisa, minden szinten. Ekkor lelkiekben el tudjuk engedni mindazt ami nehéz, fájdalmas, megoldásra váró, halálra ítéltetett. Pihenésre és feltöltődésre vágyunk. Érdemes ilyenkor egy kicsit befelé figyelni, meditálni. Hold fázis szerint ez Újhold (sötét hold) környéke.

A menstruáció végétől számítva a ciklus (a ciklus a menstruáció első napjával kezdődik) 14. napjáig olyanok vagyunk, mint egy Leány, egy fiatal leány, aki nem kíván mást, mint flörtölni, játszadozni, vágyja a simogatást, a cirógatást közösülés nélkül.

A menstruációs ciklus 14. és 21. napja között, olyanok vagyunk, mint a nyiladozó rózsa. Ez a termékeny időszakunk, amikor a fogamzás valószínűsége a legnagyobb. Az energiaszintünk nő, egyre magabiztosabbnak, erősebbnek érezzük magunkat. Ekkor készen állunk akár a több orgazmust nyújtó szenvedélyes szeretkezésre, és akár újdonságok kipróbálására is. A szaglásunk, az ízlelésünk, a tapintásunk is érzékenyebb. Még az illatunk is megváltozik ilyenkor. A férfiak tesztoszteronszint növekedéssel reagálnak az ovuláló nő illatára. Hatunk egymásra. Ez a Telihold vagy annak környékének idején történik szervezetünkben. Ünneplésre, dolgok befejezésére is alkalmas ez az idő.

A 22. naptól a menstruáció első napjáig, megint a befelé figyelés, a meditáció ideje jön el. A meghittség elmélyítése, a tantrikus módszerek, ami lelki táplálékot nyújt a nőnek, ez esik jól.

A menstruáció kezdete előtti néhány napban jelentkezik az az állapot, mikor az összes életenergia összegyűlik, hogy a kreativitás fellángolhasson. Az elmúlt hónap eseményei ‘jelennek’ meg. Ha szabadon ki tudtuk élni az energiáikat, akkor megmagyarázhatatlan nagytakarításba kezdünk, ráugrunk partnerünkre szenvedélyes szexet produkálva. Majd indul megint elölről minden…

Ha gondolod figyeld meg magad, a ciklusodat a fentiekre figyelve. És talán megtapasztalod, hogy a szexuális energia, ami ébred benned, egy alapvető energia ami szükséges az élethez, a kreativitáshoz, a játékhoz, hogy az életet nem szabad túl komolyan venni.

Női szerveink, egészségünk meghálálja, ha figyelünk belső ritmusára, ehhez igazítva életünket. 

 

Viszont az indek másképp látják egy kicsit.

Ők úgy vélik, hogy a különböző típusú emberek eltérő nemi szükséglettel és képességekkel rendelkeznek. A csaturvarga (az életcélok négyes serege: 1) vallási kötelesség és világi törvényesség, 2) haszon, gazdagság, pénzszerzés, 3) szerelem, 4) megváltás) tagjai egyenlőek egymással és egymáshoz kapcsolódnak. Ha az egyik nem segíti elő a másikat, akkor az önmagát és a másik kettőt károsítja. Kaljánamalla a szerelmet a megváltással, a Brahmá teremtőisten által nyújtott legnagyobb boldogsággal egyenlőnek tartja. Az indek szerint az az ember, aki az életcélok szerint haladva ezt a lépcsőt, azaz a szerelmet átlépi, az a következő lépést, ami a megváltást jelenti, nem teheti meg. A szerelmet azonban szabályozni kell, és e szabályokat meg kell tanítani az embereknek.

A könyv minden napra megírja a tanácsát, én csak párat emelek ki.

Újholdkor és teliholdkor a szerelmi játékban az ember különféle ütésekkel és csókokkal a hónaljat; a combot és a keblek tájékát hegyes körmökkel jó erősen összekarmolva vegye le lábáról a nőt.

A szerelmi vágy felébresztésére a holdhónap első felében a nők szép testrészeit a következő sorrendben kell megérinteni: hajválaszték, szem, ajak, arc, nyak, hónalj, mellbimbó, mell felülete, köldök, far, jóni, térd tájéka, boka, láb, nagy lábujj. A hónap második felében ez megfordítva, alulról felfelé haladva végzendő.

Tegyetek belátásotok, vágyaitok szerint!

Kellemes felfedezést!

Ha problémád van a menstruációddal, vagy a benned lévő női oldalhoz való kapcsolódással, ha úgy érzed a párkapcsolataidban „valami nem kerek”, akkor ajánlom kipróbálásra A méhünk tánca – Szakrális női tornát , ami egy spirituális gyakorlat, (mert légzést, ászanákat, meditációt, mantrákat tartalmaz), egy női jóga, de nem jin jóga (yin jóga), vagy a Hangtálak rezgését , amik segíthetnek a felismerésben, a merre tovább-ban.

 

 

F​orrás:

Pozsgai Nikoletta Katalin: A Nőiség Ezerszirmú Rózsája

Kaljánamalla: Anangaranga avagy a szerelmi játékok istenének színpada