Egyedül a közvetlen tapasztalás számít

 

A tudás megszerzésének minden módja közül a közvetlen tapasztalás a legmagasabb szintű. Minden más tapasztalat csak töredékeket jelent.
Az önmegvalósításhoz vezető úton alapvető fontosságú az egyértelműség, a tudat feletti uralom megszerzése és a tudat egyetlen tárgyra való összpontosítása.

A tisztátalan tudat hallucinál, és akadályokat szül,
a fegyelmezett tudat azonban már eszközként szolgál a közvetlen tapasztalatok számára.

A közvetlen tapasztalás segítségével juthatunk el a valódi tudás forrásához. Itt olvashatsz tapasztalatokat a kezeléseimről.

Tedd próbára a kívülről szerzett tudást. Fedezd fel magad, a közvetlen tapasztalás segítségével. Így végül meggyőző és gyümölcsöző tudásra tehetsz szert. Minden tudás hiábavaló, ha nem közvetlen tapasztalatból származik. Természetesen a közvetett tudás is tanulságos, de azért nem kielégítő.

A történelem során minden bölcs ember nagy szenvedéseket vállalt annak érdekében, hogy közvetlenül ismerje meg az igazságot. Nemelégedtek meg mások puszta véleményével.

Egy spirituális igazsághoz nincs szükség külső bizonyítékokra. Ragaszkodj a közvetlen tapasztalás útjához…

 

Történet:

 

” Egy mesternek volt egyszer egy olyan tanítványa, aki sohasem látott még tehenet, és tejet sem ivott életében. A tejről csak annyit tudott, hogy tápláló ital. Keresni akart egy tehenet, meg akarta fejni, és tejet szeretett volna inni. Odament mesteréhez és megkérdezte tőle:
– Tudsz valamit a tehenekről?
– Természetesen – válaszolta
– Akkor írd le nekem, hogy néz ki egy tehén. Így aztán a mester lejrta a tehenet:
– A tehén négylábú állat. Szelíd, engedelmes fajta, nem az erdőben, hanem a falvakban találod meg. Teje fehér színű és nagyon egészséges. Leírta, hogy néz ki a farka, a füle,szóval mindent elmondott róla.
A tanítvány elindult tehenet keresni. Jártában-kektében egy tehénszobor került az útjába.Ránézett és azt gondolta: ‘Bizonyára erről beszélt a mester.’ Úgy esett, hogy néhány ember éppen a házát meszelte a közelben, és egy vödör mész állt a szobor mellett. Amikor a tanítvány megpillantotta a vödröt, arra a következtetésre jutott, hogy ‘ Nyilván ez a tej, amiről azt mondják, hogy olyan egészséges.’ Ivott hát a mészből, majd nagyon rosszul lett, és kórházba kellett szállítani.
Miután felépült, visszament mesteréhez és dühösen vádolta:
– Te nem is vagy tanító!
– Mi a gond?
– Egyáltalán nem pontosan írtad le a tehenet.
– De hát mi történt?
A tanítvány elmesélte a történteket,mire a mestermegkérdezte:
– Magad fejted meg a tehenet?
– Nem.
– Akkor hát ezért szenvedtél.”