Elgondolkodtál már azon, mik azok, amik legjellemzőbben körülvesznek minket fizikai világunkban? 

 

Nem, nem egyszerűen parányi méretű atomok, hanem rezgések színes kavalkádja. Különböző frekvenciákon, különböző rezgések.

Rezgésnek nevezünk minden olyan mozgást, amely két szélső pont között periodikusan ismétlődik. Rezgésnek számítanak például a hanghullámok, a fényhullámok.

 

Tudtad, hogy a különböző tudatállapotunknak különböző rezgése van?

 

De előbb nézzük meg a különböző hangok hatásait.

A rezgés a szervezetben kóros elváltozásokat okozhat. A különböző frekvenciájú rezgések más-más szövetekben, szervrendszerekben nyelődnek el.

Vegyük a hanghullámok hatását a szervezetre. A hangot főként a fülünkkel halljuk, de a bőrünk, a koponyacsontjaink is részt vesznek az érzékelésben. Normál esetben az emberek 16 hertz és 19 000 hertz közötti frekvencián hallják a hangokat.

 

Ultrahang

Ultrahangnak a 20 000 hertznél nagyobb frekvenciájú hangot nevezzük. Egy ép hallású gyerek például 30 000 hertzig képes hallani a hangokat. Ez a képesség az életkor előrehaladásával csökken, mert a mindennapi zajártalmak károsítják a fülünket, elsősorban a csillószőrök pusztulnak ebben a fontos érzékszervünkben. Ezek a csillószőrök a felelősek a hanghullámok jelként való továbbításáért. Ezeket a jeleket aztán az agyunk zajként/hangként értelmezi. Ám néhány felnőtt is hall még 20 000 hertz környékén.

Sokáig úgy gondolták, hogy miután az emberek nem hallják az ultrahangot, az nem is árthat nekik. Egy kutató, Timothy Leighton, szerint migrént, rosszullétet, fülzúgást, okozhat a magas frekvenciájú rezgés. Pályaudvarok, iskolák, stadionok, uszodák, múzeumok sőt autók belsejében is talált ultrahangokat. Az automata ajtók működését is az ultrahang teszi lehetővé.

Például a nagymama a karjában lévő csecsemővel bemegy egy olyan helyre, ahol sok az ultrahangos sugárterhelés, a baba nyűgös lesz, a nagymamának pedig fogalma sincs, hogy mi történt hirtelen.

Az ultrahang az emberek számára ugyan nem, de többféle állat számára hallható, közismert, hogy a kutyák reagálnak rá. A denevérek és a delfinek azonban maguk is állítanak elő ultrahangot, amit a tájékozódáshoz használnak fel.

Felvetődik a kérdés, mi újság az ultrahang gépekkel kapcsolatban. 40 éve használják, így ez az időintervallum pedig már elegendő kutatási anyagot biztosít ahhoz, hogy hosszútávú következtetéseket lehessen levonni a hatásairól. Az ugyanis nem igaz, hogy az ultrahangnak semmilyen hatása sincsen a szervezetre. Tény, hogy hosszú időn át tartó használata felmelegíti a szöveteket, és egyes esetekben a kavitációban, vagyis a kis gázbuborékok képződésében is szerepet játszanak. A tudomány mai állása szerint egyik sem veszélyes például a magzatra.

 

Infrahang

A 20 hertznél alacsonyabb frekvenciájú hangot infrahangnak nevezzük. Az infrahang is észlelhető, mert a test belső szerveit rezgésbe hozza.

A természetben meglehetősen gyakran keletkeznek infrahangok, például gyenge földrengések és széllökések miatt. Néhány állat is használja az infrahangokat: az elefánt például távolsági kommunikációra és az ellenfél elriasztására. A szélsőségesen mély hangok szomorúvá és idegessé teszik az embereket.

„Ha meg akarod találni az Univerzum titkait,
gondolkodj energiákban, frekvenciákban és rezgésekben!”
Nikola Tesla.

Az emberi testet sejtek, szövetek alkotják, melyek mindegyike táplálkozik, energiát termel és funkciójának betöltése közben valamilyen anyagcsereterméket hoz létre. Sok kicsi sejt, sok kicsi rezgés.

 

Tudatállapotaink és a hozzájuk tartozó frekvenciák

  • Éber állapot (Béta), 13-30 Hz. Ezen a magas rezgésszámon fogyasztja a szervezet a legtöbb energiát. Tudatos, aktív állapot.
  • Tudat alatti állapot (Alfa), 8-12 Hz. Nyugodt,ellazult állapotot alakít ki, csillapítja a pszichét, jó hatású stresszoldó, vérnyomást csökkenti, krónikus fájdalmakat enyhíti. A korral járó panaszokon segít. Az egész szervezet ellazulásáról gondoskodik az ébrenlét és az alvás között.
  • Szuper tudatos állapot (Theta), 4-7 Hz. Ilyen állapot a jóga nidra, az alvás, a meditáció és a teljes nyugalom. Hiperérzékeny ilyenkor az agy,képszerű álmokat képes előhívni, segíti a tudatalattihoz való hozzáférést, fejleszti a memóriát, kreativitást. Pozitív, határozott szándékkal megtöltve az elmét, megszabadulhatunk rossz szokásoktól, gyógyító folyamatok indulhatnak el a szervezetben.
  • Mély, tudattalan alvás időszaka (Delta), 1-3 Hz. E nélkül egészségünk felborulna. Ez az állapot felel a szervezet rehabilitációjáért, regenerálódásáért, öngyógyításáért.

A jóga rendszeres gyakorlásával hozzásegít a kitartáshoz, önbizalmat ad, mely erő a meditáció tudatos gyakorlásához. Például 7 kör OM csakra meditáció rengeteg gyógyító energiát szabadít fel benned, többet mint 2 órányi ászana gyakorlása. Viszont ehhez a meditációhoz (akár a többihez) elengethetetlen, hogy lenyugodjon az ember, összpontosítani tudjon, amihez a jóga jó alapot tud adni.

A hangtál kezelések, a ringatás, a metamorf masszázs, mind abban segítenek, hogy megtapasztald az alfa, théta vagy delta állapotot. Ezek olyan technika melynek célja a test egyensúlyának helyreállítása, az öngyógyító folyamatok beindítása. Nem én, vagy a technikák gyógyítanak, hanem a TE BELSŐ AKARATOD, HOGY VÁLTOZTATNI AKARSZ A JELENLEGI HELYZETEDEN (Ha ez nincs meg, semilyen technika nem segít). Én egy elfogadó, megértő, szeretet teret adok, és egy kis mankót, hogy elérd a célod.

 

Tudósok és a rezgések

Szent-Györgyi Albert 1941. március 21-én világhírűvé vált előadásában beszélt először az élő organizmusok funkcionális elektromágneses tulajdonságairól.

F.A. Popp és más tudósok vizsgálatai nyomán tudjuk: minden sejtnek, szövetnek van biofoton-kisugárzása, és nemcsak az egészséges szövetnek, hanem a betegnek is vannak saját rezgései. Már az 1980-as években Popp utalt rá, hogy a testünkben másodpercenként vegyi folyamatok milliárdjai mennek végbe. Ez sejtenként és másodpercenként közelítőleg 7.000 kémiai reakciót jelent.

Mae Wan Ho, a genetikus biokémia doktora fedezte fel, hogy a sejtek minden biokémikus folyamatát megelőzi egy elektromágneses aktivitás. Ezzel megszületett a biológia egy új korszaka, a kvantum-biológia. Az élet, kémiai anyagok által hordozott elektromágneses energiák végtelenül intelligens kölcsönhatása.

Testünk minden egyes sejtje piciny elektromágneses egység, amely külső energia hatására elektromos impulzussal reagál, vagyis kommunikál.

A hormonális és az idegi irányítás mellett van tehát egy elektromágneses bio-kommunikációs irányítórendszerünk is, amely a sejtek biokémiai folyamatainak összehangolásáért felelős.

Ennek mérhető elektromos tevékenységből következtetni lehet a szervezetben végbemenő folyamatok állapotára.

Tehát rezgés az egész élet.

A gondolatok is rezgések. Minden gondolat, minden érzés, minden kívánság, vagy akarat, különböző frekvenciájú rezgés, és erejüknek, illetve tartalmuknak megfelelően hatnak. Minden mindennel összefügg, minden rezgés egyszerre ok és valamely korábbi ok okozat. Testünk azonnal reagál minden gondolatunkra. Meg kell tanulnunk fegyelmezni gondolatainkat, mert ez a feltétele annak, hogy helyesen, tudatosan cselekedjünk.

,,Minden energia, mindössze ennyit kell tudnod. Hangolódj rá annak a Valóságnak a frekvenciájára, amelyet meg akarsz élni és megkapod. Nem is lehet másképp. Ez nem filozófia. Ez fizika.” (Albert Einstein)

Tudatunk rezgésének emelésével olyan erőket és képességeket ébresztünk magunkban, amelyek létezéséről korábban tudomásunk sem volt. A szó szoros értelmében „felébresztjük” az emberben rejlő jót, ekképpen mi magunk válunk „gyógyszerré” a többiek számára – és áldássá az egész világ számára.

Minden kezeléssel hozzájárultok, hogy egy újabb erő ébredjen bennem, amivel segítségetekre tudok lenni. Ezért hálás köszönetem!

„Az Univerzumot soha nem a szavaiddal vagy tetteiddel bírhatod együttműködésre, csak és kizárólag az érzéseiddel (rezgéseiddel). Az érzések inspirálnak benned és körülötted mindent, ami ahhoz kell, hogy megvalósuljanak a vágyaid. Ha életed egy témájával kapcsolatban rosszul érzed magad, nincs az a mennyiségű szó vagy tett, amellyel tartósan és gyökeresen megváltoztathatnád. Az érzések a gondolataidra adott válaszok a Forrásodtól. Gondolsz valamit az adott témáról, és a Forrásod azonnal tudatja veled érzelmek formájában, hogy a jelenlegi nézőpontod megegyezik, avagy eltér Forrásod nézőpontjától. Amikor jól érzed magad a témával kapcsolatban, az biztos jele annak, hogy egy véleményen vagytok a Forrásoddal, és biztos lehetsz abban is, hogy ha fenntartod magadban ezt az érzést, akkor vágyad fizikai formában is megvalósul. Itt is a tudatosság, a magadhoz való őszinteség és a gyakorlás vezet eredményre.” (Abraham-Hicks)

Az univerzumban minden létező: rezgés. Van színe, hangja, legfeljebb az nem a számunkra érzékelhető tartományba esik. A rezonancia energiacserét jelent. Ha például két azonos rezgésű hangvillát egymástól távol tartunk, az egyiket megszólaltatva a másik is vibrálni kezd.

A hangokkal történő öngyógyítás több ezer évre vezethető vissza. Mivel testünk több mint háromnegyede vízből áll, a hangtál rezgése úgy hat rá, mint a tóba dobott kő. A vízen keresztül a rezgés testünk minden pontját eléri, így sejtszinten indítja be az anyagcsere-folyamatot. Hatására beindulnak az öngyógyító folyamatok, és a rezgések fizikai, szellemi és lelki szinten is hatnak a testre – például megnő az endorfinszint.

A gongoknak, csengőknek és más szakrális tárgyaknak gazdag a szimbolikája. A hangtálak megérintik énünket: harmóniát, békét teremtenek testünkben, lelkünkben. Fizikusok vallják, hogy az ősi bölcseletek világképe megegyezik a modern kvantumfizika elméletével. Indiában, Tibetben, egyes afrikai, amerikai törzseknél természetes az egészség hangok révén történő megőrzése.

Masaru Emoto japán kutató és szabadgondolkodó fényképfelvételek segítségével mutatja be a hangok hatását a vízre. Fotói a fagyás pillanatában ragadják meg a víz szerkezetének a látványát és megmutatják, milyen egyértelmű következményei vannak a hangoknak a vízkristályok kialakulására.

A hangrezgésterápiának egyik fontos eleme a tibeti hangtál. Ezek a speciális tálak gazdagok felhangokban, a hallható és nem hallható tartományban. Ellazítják a testet, csendesítik a tudatot, használhatjuk meditációra, relaxációra, gyermekfoglalkozásokon, hangmasszázsra és terápiára, valamint tértisztításra.

Amikor egy szerv megbetegszik, a szervhez tartozó rezgés megváltozik. A szervek rezgésmintáit már több kutatóintézet kimérte. Ismertek az egészséges állapot frekvenciái, de ismertek az optimálistól eltérő frekvenciák is, melyek különböző betegségek esetén mérhetőek. A hangtálak megszólaltatásával harmonizálhatjuk az energiákat, visszaállíthatjuk az eredeti állapotot.

Fontos a test, a szellem, és a lélek harmóniája, azaz ha a test energiamezejében keletkezett blokkokat oldjuk, öngyógyító folyamatokat indítunk be. Energetikai szempontból a magasabb tudatminőségnek, a szeretetnek nevezett érzelemnek az ápolása erősíti kapcsolatunkat a valósággal. A szeretet harmonikus mezőt hoz létre, amely szétáramlik a test sejtjeiben. A hangterápia az ismétlések eredményeként segít megtapasztalni a belső békét, harmóniát, felerősíti a szervezet öngyógyító képességét, segít energiát gyűjteni a hétköznapi feladatokhoz. Tudtad, hogy a hangrezgés boldogsághormont termel?

 

Egy érdekes „beszélgetés” (15 perc): Abraham Hicks Gondolatok és a Rezgések Természete: https://www.youtube.com/watch?v=kTf6HDQyozs

Így hát nagyon fontos, hogy ügyelj, figyelj gondolataidra, érzéseidre (rezgésedre), mert ez határozza meg, hogy a jövőben mi fog történni veled.

 

 

Források: Wikipédia,

https://egeszsegter.hu/cikk/947/a-rezges-torvenye

https://www.naturalvitamin.hu/rezgesek-az-egeszsegert

https://www.ma.hu/eletmod.hu/78086/A_biorezonanciarol_erthetoen_Rezges_az_egesz_elet

https://www.victofon.hu/hu/hirek/egyeb/hangok-amiket-nem-hallunk-megis-hatassal-vannak-rank-102