Érezted már, ha beléptél egy ismeretlen helyre jó érzés töltött el? Vagy esetleg inkább menekültél volna onnan, olyan kellemetlen volt a légkör?

Minden élőlénynek van rezgése, de a cselekedeteknek, tetteknek is, melyek hosszú ideig, akár évszázadokig is ott maradnak a helyszínen. Az

 • erőszakos cselekedetek,
 • veszekedések, viták,
 • fájdalmas események,
 • betegségek,
 • részegség,
 • ordítozások,
 • verekedések

energiái hasonló energiákat, rezgéseket vonzanak magukhoz, illetve kényszerítő hatással lehetnek az ott élőkre. Arra kényszeríthetik őket, hogy hasonlóképpen viselkedjenek ők is.

 

Miért fontos a tértisztítás?

Egyáltalán nem mindegy, mennyi időt kell töltenünk például egy olyan szobában vagy irodában, ahol rendszeresen veszekszenek, kiabálnak – míg egy kellemesen, vidám helyiségben a közérzetünk is egészen más.

Az átrendezés, a bútortologatás, a falbontás nem elegendő, hogy az ott rekedt energiák megtisztuljanak. Ugyanakkor nemcsak ezek okozhatnak kellemetlenséget, betegséget, depressziót, veszekedést, vagy csődöt egy adott helyen, hanem a negatív energiájú emberek is.

Mondjuk, vendégül látunk egy olyan személyt, aki tele van rosszindulattal, irigységgel, gonoszsággal. Ennek az egyénnek a rezgése is ott marad a térben, és kellemetlen események sorozatát indíthatja el.

Természetesen előfordul, hogy Te vagy otthonod első lakója és mégis azt érzed, hogy valami zavarja a nyugalmad. Ilyenkor sokszor kapjuk azt az eredményt, hogy a ház mocsárra, régi temetőre és hasonló negatív töltésű helyre épült. Ilyenkor a tértisztítás már összetettebb feladat, amit jobb szakemberre bízni.

Miért  nem elég alaposan kitakarítani?

Egyrészt azért, mert nem tudhatod, hogy abban a helységben, irodában vagy autóban, ahol épp tartózkodsz, mi történt előtte. Másrészt ha az otthonunkról van szó, az évek során igen sokféle energiát cipelünk haza. Sajnos nem csak jókat.

A testünk is jelez egy idő után, vagy akár azonnal is egy-egy ilyen helyen.

Érezzük ezeket a rezgéseket, de nem mindig tulajdonítunk neki jelentőséget.

 

Mik lehetnek ezek a jelek?

 • izzad a tenyerünk,
 • nem kapunk levegőt,
 • összeszorul a gyomrunk, a torkunk,
 • elnehezül a testünk,
 • nyugtalanság vesz rajtunk erőt,
 • nem tudunk gondolkodni,
 • keserűvé válik a szánk íze,
 • a végtagjainkat keresztezzük a törzsünk előtt,
 • a kilátástalan érzése nehezedik ránk, miközben éppen a negatív energiákat érzékeljük.

Szeretteink, rokonaink, ismerőseink, ellenségeink szellemei itt nyüzsöghetnek körülöttünk, noha érzékszerveinkkel nem érzékeljük őket. Nyugtalanító hangulat, nyomasztó érzés egy adott helyen, szobában, stb. Hirtelen lehűlő levegő, lökés, taszítás, lépések zaja, vagy más idegen eredetű zaj, hang, meghatározhatatlan szag, bűz, illat érzékelhető, noha senki nincs a közelünkben. Tárgyak mozgása, eltűnése, kéz érintése nélkül megszólaló hangszer, stb.

Az állatok – kutya, macska, ló – nyugtalan viselkedése. Mindezen jelenségek felhívják figyelmünket arra, hogy időszerű tértisztítást végezni. Megszabadítani a területeket ezektől a nyomasztó energiáktól.

Tértisztítással a negatív rezgések átalakíthatók pozitívvá. A tértisztítás során eltávolítok minden nehéz, visszahúzó energiát, és feltöltöm a helyiséget, helyiségeket friss életerővel. És egyszer csak kitisztul minden, megértésre kerülnek régi dolgok.

Ezért fontos, hogy azokat a helyeket, ahol sok időt töltünk, a negatív érzések nyomaitól megtisztítsuk. Ez korántsem bonyolult vagy különleges dolog.

 

A következő tippek segíthetnek:

– Célszerű fogyó holdkor végezni mindezt, ez segíti az elengedést és annak tartósságát.

– Ütemezd be előre az időpontot és egy kicsit készülj fel rá.

– Étel, ital ne legyen elöl. Tedd be a hűtőbe, kamrába, hogy az elengedésre kerülő energiákat ne vegyék magukba.

– Engedd be a napfényt! Tisztít és energiával tölt fel nem csak téged, de a lakásodat is.

– Szellőztess gyakran, hogy az állott, elhasznált levegőt friss válthassa fel. (Egy apró trükk: ha nem szeretnénk, hogy a szoba lehűljön, csak pár percig szellőztessünk, de teljesen tárjuk ki az ablakot. Ha csak résnyire nyitjuk, pl. bukóra, akkor a szagok bent maradnak a szobában, viszont a helyiség levegője lehűl.)

– Mossunk fel gyakrabban a lakásban. A vízbe tehetünk alkalomadtán egy kis tengeri sót is, mely nagyon jól oldja a vízzel együtt az energiákat.

– Este tegyél ki egy tálban vizet a szobába, reggel pedig öntsd ki! A víz összegyűjti a káros rezgéseket.

– Ha fehér gyertyát égetünk, az is semlegesíti a rossz, alacsony szintű rezgéseket.

– Párologtathatunk illóolajokatvagy égethetünk füstölőt: a citrom, az eukaliptusz, a teafa, a zsálya fertőtlenít is. A narancs, a mandarin olaja jókedvre derít, a jázmin, a pacsuli vagy az ilang-ilang viszont romantikus hangulatba hoz.

– A harmonikus zene (pl. a klasszikusok vagy egy pozitív hangvételű mai dal) és a meditálás is emelik egy hely rezgésszintjét.

– Jó ötlet néhány dekoratív szélcsengőt elhelyezni a lakásban, az ablakok közelében. Vidám, játékos csilingelésük elűzi a rossz kedvet és semlegesíti a rossz energetikai lenyomatokat.

– Ha minderre nincs időnk, egyszerűen tapsoljunk mindenfelé jó hangosan a helyiségben, a sarkokban is.

– A növények is érző lények. Jelenlétük kifejezetten javítja a lakás, a szoba hangulatát. Lehetőleg kerek levelű fajtákat válassz, ne kaktuszokat.

A nagytakarítást használd ki arra is, hogy a felesleges lomjaidtól megszabadulj, mivel minden törött, sérült, hasznavehetetlenné vált vagy megunt holmi negatív kisugárzással rendelkezik. Ha ez a lomtalanítás nehéznek tűnne, gondolj arra, hogy ezáltal helyet csinálsz a szép, új, hasznos tárgyaknak!

Nagyon fontos a lomtalanítás! A régi holmik nagy része már nem az emlék kategóriájába tartozik, hanem a múlt lomja, ami energetikai jólétedet is hátráltatja. Ami elromlott és meg lehet javíttatni, azt csináltasd meg, a többi végezze a szemetesben. Amihez kellemes, szép emlékek fűznek, abból néhányat tarts meg, ami viszont kellemetlen, rossz dolgokat idéz fel benned, azzal a kukába.Csak így tudsz helyet adni a friss, pozitív élményeknek, az új energiáknak.

Magunk tisztítása

 • kimész a természetbe
 • sós vízben fürdesz, vagy sóval dörzsölöd át a bőröd zuhanyozáskor
 • hanggal – énekléssel, mikor elképzeled, hogy kiénekled magadból a kellemetlen érzést
 • légzéssel – pl.”HA” légzéssel
 • tégy olyat, ami örömmel tölt fel

 

Ezek is érdekelhetnek: TértisztításHangmasszázs

 

 

Források: anygalfeny.hu, facebook – krisztagyógymasszázs