Igaz, a másik nem hívta életre ezt az írást, de hölgyek is olvassák nyugodtan, mert a végén van egy technika, amivel nagyon sokat lehet adni a társunknak.

Azt tudom, hogy a szexuális energia használata kulcsfontosságú testi, szellemi, lelki egészségünk szempontjából.

Azt is tudom, hogy sok betegség mögött lelki ok áll.

De ezt a kettőt eddig nem kötöttem valahogy össze, azaz, hogy a legtöbb lelki betegség is többnyire szexuális eredetűFreud is úgy találta, hogy a legtöbb lelki és fizikai rendellenesség mögött szexuális diszharmónia áll, még ha nem is ez a közvetlen kiváltó ok

A szexuális vágy épp olyan természetes, mint az, hogy együnk vagy lélegzetet vegyünk. A civilizáció fejlődésével viszont megtanultuk elnyomni a szexuális vágyat, és életünk más területei felé fordítani energiáinkat.

 

A szexuális energia a test alapvető energiája; minden más energia alapja.

 

Az Ájurvéda szerint a tét az egész test, ha szexuális életűnk nem jó. Az idegrendszer életerejének megóvása szempontából is fontos a minőségi együttlét, ami akár 2-3 órát is eltarthat. Itt nem arra kell gondolni, hogy ilyen hosszú időn keresztül döngetitek egymást, hanem amikor simogatással, kacérkodással, masszírozással kedveskedtek egymásnak, amikor minden idegsejteddel érzed a másikat.

A szexuális energia kreatív energiává alakul át, és szellemi, spirituális munkánkat segíti. Mivel a szexuális energia testünk és szellemünk elsődleges energiája, a legtöbb betegség kapcsolatos azzal, hogy rosszul használjuk fel ezt az energiát. A szexuális energia megfelelő használata ezért kulcsfontosságú testi, szellemi egészségünk szempontjából.

Természetes dolog, ha életkorunk előrehaladtával szexuális érdeklődésünk is alábbhagy.

Nincs a szexben semmi rossz. Viszont a hozzá kapcsolódó bűntudat és szégyen nem hogy megoldaná a problémákat, hanem még tetézi a bajt.

Ilyen hosszú bevezető után, tehát a téma a dülmirigy (prosztata), a férfiasság szimbóluma és a vele kapcsolatos problémák. Bár inkább csak elindítani szeretnélek. Ha a téma felkeltette az érdeklődésedet, nézz utána, keress, kutass a megoldáshoz. Amúgy 2002 óta, a Skene-féle (paraurethralis) mirigyeket női prosztatának nevezte el a Terminologia Anatomica karbantartásáért felelős nemzetközi testület.

Louise L. Hay írja Az éld az életed c. könyvében azt írja, amikor idegenkedünk a nemiségünk hozta szereptől, ha megtagadjuk nemiségünket, amikor undorodunk a testünktől, mert tisztátalannak és bűnösnek tekintjük, akkor lépnek fel nemi szerveink tájékán zavarok. Vajon milyen logika alapján tartjuk tisztátalannak a nemi szerveinket? A májunkat vagy a szívünket nem tartjuk bűnösnek, vagy tisztátalannak. Testünk minden porcikája, minden funkciója tökéletes, természetes és gyönyörű.

Prosztata zavarok oka

A prosztata zavarait, megbetegedéseit (de ide lehet hozni a hüvelygyulladást, a pénisz funkcionális zavarát is) a testünkkel és működésével szemben támasztott ellenőrzések hívják életre. A prosztatabántalmak többnyire azokat a férfiakat sújtják, akiknek

 • nincs önbizalmuk
 • rettegnek az öregedéstől, ebben férfiasságuk hanyatlását látják
 • kételyek merültek fel benne

Azt ajánlja, hogy szeresd magad, a tested. A szex nagyszerű és csodálatos, gyönyörűséget okoz. A nemi érintkezés éppoly természetes velejárója életünknek, mint a táplálkozás, vagy a légzés. Nem a nyakra-főre való élvezetek hajhászását propagálja, hanem azt, hogy kezd el szeretni önmagad, a tested. 

Lehetséges ok lehet még, ha van benned egy olyan vélemény, érzet, gondolat, hogy

 • A hatalom feladása.
 • A nemiség feszültség és bűntudat forrása.
 • Rettegsz az öregedéstől.

Ha szeretnél változtatni helyzeteden, ha szeretnéd feladni a beidegződésedet az első és legfontosabb, hogy szívből hozz egy döntést, igen változtatni akarok a helyzetemen. Addig , amíg ez nincs meg, csak az időded pocsékolod. Se te, se a gyógyszerek, se senki más nem fog tudni segíteni. Ha ez megvan, új megerősítéseket kezdhetsz el mondani magadban, napi szinten minél többször. Amikor sorban állsz, várakozol a piros lámpánál, vagy valami rossz gondolat akarná átvenni az irányítást.

Új megerősítés:

 • Szeretem magam.
 • Bízom magamban.
 • Elfogadom saját hatalmamat.
 • Lélekben örökké fiatal maradok.

Ha a meridiánok oldaláról nézzük, akkor a hólyag- illetve a máj meridián túlműködésének oka is lehet a prosztata probléma.

Ime a technika:

Van egy technika, amit a taoisták ajánlanak. Igaz ők első sorban nem a röpke menetek hívei, hanem az akár több órás együttlété, ami kezdődik egymás érintésével, simogatásával, majd folytatódik egy olajos, lágy masszírozással és elmerülnek egymásban.

 • A férfi feküdjön le hasra, kényelmesen helyezkedjen el.
 • Parnere üljön bal oldalához, mellé.
 • Képzelje el, hogy vörösen izzó láng ég jobb keze tenyerében, majd helyezze finoman a keresztcsontra úgy, hogy az ujjak a gerinc felé mutassanak. (Keresztcsont a fenék felső részénél, a derék alatt található.)
 • Képzelje el, hogy a forróság kezéből szétárad társa keresztcsontjába, s onnan minden irányba, még a nemi szervekbe is eljut gyógyító, tápláló ereje. Gyengéden szorítsa le tenyerét, szélesítve társa csípőjét. Kb 1-2 percig maradjatok így.

Ez a pihenőhelyzet a legerőteljesebb általános gyógyító fogások egyike. Akár félálomszerű állapotba merülhet társunk.

Ezt csak fokozni lehet, ha a férfi kissé szétterpesztett lábai közé betérdel a partner. Ujjai a fej felé mutatnak, és a két hüvelykujj begyét felváltva kb 5 centi hosszan tolja fel a keresztcsont középvonalán. Bal kézzel kezdje és kb 3 mp-ig tartson egy tolás. Minél finomabb az érintés, annál erősebb a hatás.

Ha nincs semmilyen probléma a férfiasság körül, akkor is ajánlom kipróbáláshoz ezt a tenchnikát. Mindkét nemnek.

 

Hölgyeim, Uraim, jó gyakorlást és sok örömszerzést egymásnak!

 

Ajánlott irodalom:

A multiorgazmusos férfi, Stephen Russel és Jürgen Kolb: A szexuális masszázs és a Tao

 

 

Forrás:

Dr. David Frawley: Ájurvédikus gyógyítás

Louise L. Hay: Éld az életed

Stephen Russel és Jürgen Kolb: A szexuális masszázs és a Tao