Az egyéni hangfürdő (hangmasszázs) alkalmával használt intuitív hangeszközeim, hangtálak, koshi, tingshaw leírása, hatókörük.

Készítettem egy videót is, ahol meghallhatod hangjuk illetve a végén egy hangfürdővel kedveskedek.

Táljaim minimum 7 fém ötvözetéből (arany, ezüst, vas, higany, ón, réz, ólom) készültek. Hangjuk, súlyuk különböző, de tapasztalatom, hogy a számodra igazán gyógyító hatással bíró hangja megfog, vagy azért mert nagyon tetszik, vagy mert nem. Hangfürdőzés alkalmával, lehet, hogy az összeset használom, de meg lehet, hogy csak párat.

 

A szív csakra 3 hangtálja:


Om

Lazít. Nyugtat
Elsődleges hatóterülete: Szív csakra: mellkas és 5. csigolya. Harmadik szem
Hangneme: Cisz

Elsősorban a szívre, lélekre és az érzésekre hat. Lazít, nyugtat, megkönnyebbülést hoz, kiegyensúlyoz, érzéstelenít. Ellazítja a görcsöket és feszültségeket. Segít elfogadni a világot olyannak, amilyen. Amikor stresszesek vagyunk, az Om rezgése a legjobb energetikai blokkok oldására. A pránikus energiákat egészséges és harmonikus áramlásba hozza. Nyugodt érzelmi állapotot és belső békét hoz, mellyel a világgal való kapcsolatunkban felkönnyülést hoz. Nyugtat és lazít, pl. fejfájás esetén. Az Om (Év) megnyitja és felszabadít, lehetővé téve, hogy fogékonyabbak legyünk a minket körül vevő világra. Ezt a rezgést úgy érzékelhetjük, mint összeköttetést a szív és torok csakrák közt. Indiában az OM ősi szimbólum, az univerzum első hangja. Magát az isteni valóságot jeleníti meg. Az OM mantra a harmadik szem csakra mantrájaként is ismeretes.

Hopi-Szív

Érzelmi mélység
Elsődleges hatóterülete: Szív csakra
Hangneme: E

Aktiválja öngyógyító erőinket. A belső gyermekhez vezető utat támogatja, felszabadítja annak érzelmeit. Utunkat hozzáilleszti belső világunkhoz. Lehetővé teszi érzelmeink megélését, észlelését. Intenzíven hat a mellkas területére. Megadja annak az érzését, hogy biztonságosan érezzük magunkat önmagunkon belül. A Hopi Szív segít elfogadnunk önmagunkat és eljutnunk belső világunkba. A rugalmatlan és túlstrukturált gondolkodás érzékelhetővé válik általa. A Hopi Szív tálak hangja általában örömtelinek és vidámnak érzékelhető. Nagyon hatékonyan lehet vele az aurán dolgozni, mert a hang spirálisan áthalad a test energiarendszerén. Az örömteliség miatt kellemesnek és meghittnek érezzük. Alkalmazzuk a mellkas területén, különösen a csecsemőmirigy közelében.

Érosz

Örömteli ellazulás
Elsődleges hatóterülete: Szív csakra
Hangneme: Disz

Összeköti a test két oldalát. Az Érosz egy aszteroida (kisbolygó). A mérleg és a bika jeggyel szokták kapcsolatba hozni. Nem hagyományos bolygó-hang. Megnyitja a szívet, szélesnek és tágasnak érezzük tőle. Örömteli ellazulást okoz. Kiüríti a fejet a felesleges gondolkozástól és kiegyensúlyozza a szívet. Gyengéd, nyugodt és játékos.

A bolygó hangtáljaim:

Föld Hangja

Energikusság, életerő, földelés
Hangneme: G
Elsődleges hatóterülete: A gyökér csakra és a talptól a farkcsontig

Elsősorban a fizikai testre hat, frissít, erősít. Erősen növeli az életerőt és a lábfejek felé irányuló szabad energiaáramlást. Csodálatosan leföldel, megerősít. Energiatartalékok létrehozását segíti, dinamizmust hoz. Kiegyensúlyozza a túlzott fejben levést (gondolkozást). Nagyobb éberség, erő és energiával teltség érzetét okozza. A Kundalini tüzét felkelti. A férfi potenciált erősíti és leföldeli. Földanya rezgésének megtapasztalását hozza. Ezáltal újra kapcsolatba kerülünk gyökereinkkel és otthon érezzük magunkat a Földön és a természetben. Megérkezünk a testünkbe és érezzük nehézségét is. Ellazítja a gondolkozást. A fizikai test megerősödő tudatossága révén magasabb szintű test-tudat észlelés jön létre. A túlzottan aktív tudatúak számára nehézség és fáradtság érzetét hozhatja. A gyökér csakrának – mint a Kundalíni energia otthonának – van a legjobb képessége arra, hogy a „Földhang” rezgését továbbítsa a teljes testbe.

Az alábbi hangtál kombinációkkal is dolgozom

 

Királyi Hang / Nap és Jupiter

Ez egy intenzív, kiterjedő, szinte határtalan optimizmust sugárzó hang. Lényünket fénnyel és melegséggel hatja át. A Nap ereje által vezetői minőséget hordoz. Azt üzeni, hogy csak az, aki kifejlesztette egóját, képes azt elengedni, hogy ez által a jelen királya legyen. Ez a legtöbb energiát adó tál-kombináció.

Hatóterület: Köldök csakra, korona csakra (3., 7.)

A Világ Lelke / Om és Hold

Ez a hangzás kiegyenlítő hatást fejt ki érzelmi síkon, segít biztonsággal és tisztánlátással megtudnunk, hogy mit is érzünk. Érzelmi szilárdság és erő birtokában, azaz kapcsolatba kerülve belső tudásunkkal, az élet könnyűvé válik. Belső nyugalom és biztonság teremtődik általa. Igazi „nőies” hangtál, a yang jellegű csakrákra hat

Hatóterülete: Szex csakra, szív csakra, harmadik szem (2., 4., 6.)

A Föld Alatt / Föld-hang és Plútó

Plútó, mint az „Alvilág Istene” a Föld-hanggal kombinálva támogatja azt, hogy lenyúljunk saját erőnk gyökeréhez. Ketten együtt megértetik velünk, hogy nem kell félnünk a saját erőnktől, inkább bátran élhetünk vele.

Hatóterülete: Talpaktól a gyökér csakráig, torok csakra (1., 5.)

A legerőteljesebb hangtálam:

Gyógyító Tara

E tállal szinte egy dolby sourroundot tudok létrehozni. A tálban Fehér Tara van (a buddhista mitológiában az egyik legnépszerűbb női alak), akinek fő fogadalma a betegségek eltávolítása, az élet meghosszabbítása a korai halál elhárítása, a lények szükségleteinek kielégítése és védelmezése.

Hatóterülete: Szív csakra

 

Koshi

Mint a kis szélcsengők olyanok. A 4 őselemhez kapcsolnak hozzá, 4 különböző hangsorral.
A Koshi harangokat a négy elem ihlette:
Föld (G C E F G C E G),
Víz (A D F G A D F A),
Levegő (A C E A B C E H) és
Tűz (G H D G H D G A).
Mindegyiknek megvan a maga varázslatos hangszíne, és harmonikusan játszható az összes többivel.

 

Tingshaw

Mint két kis cintányér. Mikor összeütjük a két felét kristálytiszta, ércesen csengő hangot hallunk, F zenei hangon vagy annak közelében szól.

A rajta lévő jelek:

OM MANI PADME HUM:

A mantra a tibetiek leggyakrabban használt imádsága, bárki recitálhatja, nem szükséges hozzá a mester előzetes beavatása.

A tibeti buddhisták szerint ha a mantrát hangosan vagy magukban ismétlik, azzal felhívják magukra a szeretet és határtalan együttérzés megtestesítőjének tekintett Csenrézi hatalmas és jóindulatú figyelmét, és megkapják áldását. Ha elolvassuk a mantrát, a hatás megegyezik az előzőekkel.

A mantra írott formájának az imamalmokon való forgatása is ugyanazt az eredményt hozza. Azokon a vidékeken, ahol a tibeti buddhizmus elterjedt, nagyszámú kis és nagy kerék található, belül az ima szövegével.

A mantra jelentése

A Buddha összes tanítását magába foglaló Om Mani Padme Hum szövegű mantrának több jelentése ismeretes.

Elterjedt fordítása, illetve értelmezése az egész szövegnek az – Éljen a lótuszban lévő drágakő- vagy – Nézd csak a drágakövet a lótuszban – kifejezés.

Az következőkben bemutatott értelmezés megmutatja, hogyan tisztul meg az ima által a létezés szenvedésének hat területe:

A hat szótag segít a szenvedésben való létezés hat színterének a megtisztításában.

Om – elégedettség / büszkeség
Az Om megtisztít a boldogsághoz és a büszkeséghez való neurotikus ragaszkodástól, amely az istenek világában létezőket sújtja.

Ma – féltékenység / szórakozás keresése
A Ma szótag áldása a nagylelkűség gyakorlásában segít elérni a tökéletességet, a tiszta etika gyakrolásának megvalósítását segíti elő.

Ni – szenvedély / vágy
A Ni a türelem (a várakozás) és a türelem (mások elviselése) gyakrolását mozdítja elő.

Pad – butaság / előítélet
A Pad a negyedik szótag a kitartásban segít tökéletesedni.

Me – szegénység / birtokolni akarás
A Me a koncentrálásban segít.

Hum – agresszió / gyűlölet
Az utolsó hatodik szótag, a Hum a bölcsesség gyakorlásában segít.

 

A mantrának egy másik értelmezése:

Az Om szótag a teremtés jelképe. A szó maga szanszkrit eredetű és Aumnak írták. Az első betű jelenti Brahmat, a teremtőt, a második Vishnut, a fenntartót, a harmadik Shivát, a pusztítót. Titkos jelentése azonban más.

Az A betű jelenti az isteni ént, a halhatatlan lelket; az U jelenti az emberi ént, a mulandó testet; az M jelenti a két én kapcsolatát, ezt az életet. Az A az örök világ, az U ez a Föld, az M az idő, ami a kettőt összeköti. A szent szótag egy lehelettel kimondja a lét legnagyobb misztériumát: „itt élek a Földön, sorshoz és időhöz kötve, de igazi lényem az örök halhatatlan lélek”.

528 Hz hangterápiás cső

528 Hz hangterápás cső

E cső jelentősége abban áll, hogy rezonanciája sokak feltételezése szerint
– elősegítheti a sejtek DNS program szerinti megújulását, valamint
– a sejten belüli egészséges anyagcserét, ezáltal lassíthatja, illetve késleltetheti az öregedési folyamatokat
– a sejtek diszfunkcionális működését gátolhatja, ezáltalegészségesebbek lehetnek a sejtek, szövetek, szervek, maga a test
Hangja erős, hosszan tartó.
Tapasztalatok szerint fokozhatja az éberséget, a koncentrációt, elősegítheti a relaxációt.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek:

Hangmasszázs
Metamorf masszázs
ÖsszeHangoló