Hangtálak, Koshik, Tingshaw

 

Táljaim minimum 7 fém ötvözetéből (arany, ezüst, vas, higany, ón, réz, ólom) készültek. Hangjuk, súlyuk különböző, de tapasztalatom, hogy a számodra igazán gyógyító hatással bíró hangja megfog, vagy azért mert nagyon tetszik, vagy mert nem. Hangfürdőzés alkalmával, lehet, hogy az összeset használom, de meg lehet, hogy csak párat.

 

Om

Lazít. Nyugtat
Elsődleges hatóterülete: Szív csakra: mellkas és 5. csigolya. Harmadik szem
Hangneme: Cisz

Elsősorban a szívre, lélekre és az érzésekre hat. Lazít, nyugtat, megkönnyebbülést hoz, kiegyensúlyoz, érzéstelenít. Ellazítja a görcsöket és feszültségeket. Segít elfogadni a világot olyannak, amilyen. Amikor stresszesek vagyunk, az Om rezgése a legjobb energetikai blokkok oldására. A pránikus energiákat egészséges és harmonikus áramlásba hozza. Nyugodt érzelmi állapotot és belső békét hoz, mellyel a világgal való kapcsolatunkban felkönnyülést hoz. Nyugtat és lazít, pl. fejfájás esetén. Az Om (Év) megnyitja és felszabadít, lehetővé téve, hogy fogékonyabbak legyünk a minket körül vevő világra. Ezt a rezgést úgy érzékelhetjük, mint összeköttetést a szív és torok csakrák közt. Indiában az OM ősi szimbólum, az univerzum első hangja. Magát az isteni valóságot jeleníti meg. Az OM mantra a harmadik szem csakra mantrájaként is ismeretes.

Hopi-Szív

Érzelmi mélység
Elsődleges hatóterülete: Szív csakra
Hangneme: E

Aktiválja öngyógyító erőinket. A belső gyermekhez vezető utat támogatja, felszabadítja annak érzelmeit. Utunkat hozzáilleszti belső világunkhoz. Lehetővé teszi érzelmeink megélését, észlelését. Intenzíven hat a mellkas területére. Megadja annak az érzését, hogy biztonságosan érezzük magunkat önmagunkon belül. A Hopi Szív segít elfogadnunk önmagunkat és eljutnunk belső világunkba. A rugalmatlan és túlstrukturált gondolkodás érzékelhetővé válik általa. A Hopi Szív tálak hangja általában örömtelinek és vidámnak érzékelhető. Nagyon hatékonyan lehet vele az aurán dolgozni, mert a hang spirálisan áthalad a test energiarendszerén. Az örömteliség miatt kellemesnek és meghittnek érezzük. Alkalmazzuk a mellkas területén, különösen a csecsemőmirigy közelében.

Érosz

Örömteli ellazulás
Elsődleges hatóterülete: Szív csakra
Hangneme: Disz

Összeköti a test két oldalát. Az Érosz egy aszteroida (kisbolygó). A mérleg és a bika jeggyel szokták kapcsolatba hozni. Nem hagyományos bolygó-hang. Megnyitja a szívet, szélesnek és tágasnak érezzük tőle. Örömteli ellazulást okoz. Kiüríti a fejet a felesleges gondolkozástól és kiegyensúlyozza a szívet. Gyengéd, nyugodt és játékos.

Föld Hangja

Energikusság, életerő, földelés
Hangneme: G
Elsődleges hatóterülete: A gyökér csakra és a talptól a farkcsontig

Elsősorban a fizikai testre hat, frissít, erősít. Erősen növeli az életerőt és a lábfejek felé irányuló szabad energiaáramlást. Csodálatosan leföldel, megerősít. Energiatartalékok létrehozását segíti, dinamizmust hoz. Kiegyensúlyozza a túlzott fejben levést (gondolkozást). Nagyobb éberség, erő és energiával teltség érzetét okozza. A Kundalini tüzét felkelti. A férfi potenciált erősíti és leföldeli. Földanya rezgésének megtapasztalását hozza. Ezáltal újra kapcsolatba kerülünk gyökereinkkel és otthon érezzük magunkat a Földön és a természetben. Megérkezünk a testünkbe és érezzük nehézségét is. Ellazítja a gondolkozást. A fizikai test megerősödő tudatossága révén magasabb szintű test-tudat észlelés jön létre. A túlzottan aktív tudatúak számára nehézség és fáradtság érzetét hozhatja. A gyökér csakrának – mint a Kundalíni energia otthonának – van a legjobb képessége arra, hogy a “Földhang” rezgését továbbítsa a teljes testbe.

Az alábbi hangtál kombinációkkal is dolgozom

 

Királyi Hang / Nap és Jupiter

Ez egy intenzív, kiterjedő, szinte határtalan optimizmust sugárzó hang. Lényünket fénnyel és melegséggel hatja át. A Nap ereje által vezetői minőséget hordoz. Azt üzeni, hogy csak az, aki kifejlesztette egóját, képes azt elengedni, hogy ez által a jelen királya legyen. Ez a legtöbb energiát adó tál-kombináció.

Hatóterület: Köldök csakra, korona csakra (3., 7.)

A Világ Lelke / Om és Hold

Ez a hangzás kiegyenlítő hatást fejt ki érzelmi síkon, segít biztonsággal és tisztánlátással megtudnunk, hogy mit is érzünk. Érzelmi szilárdság és erő birtokában, azaz kapcsolatba kerülve belső tudásunkkal, az élet könnyűvé válik. Belső nyugalom és biztonság teremtődik általa. Igazi “nőies” hangtál, a yang jellegű csakrákra hat

Hatóterülete: Szex csakra, szív csakra, harmadik szem (2., 4., 6.)

A Föld Alatt / Föld-hang és Plútó

Plútó, mint az “Alvilág Istene” a Föld-hanggal kombinálva támogatja azt, hogy lenyúljunk saját erőnk gyökeréhez. Ketten együtt megértetik velünk, hogy nem kell félnünk a saját erőnktől, inkább bátran élhetünk vele.

Hatóterülete: Talpaktól a gyökér csakráig, torok csakra (1., 5.)

 

Gyógyító Tara

E tállal szinte egy dolby sourroundot tudok létrehozni. A tálban Fehér Tara van (a buddhista mitológiában az egyik legnépszerűbb női alak), akinek fő fogadalma a betegségek eltávolítása, az élet meghosszabbítása a korai halál elhárítása, a lények szükségleteinek kielégítése és védelmezése.

Hatóterülete: Szív csakra

 

Koshi

Mint a kis szélcsengők olyanok. A 4 őselemhez kapcsolnak hozzá, 4 különböző hangsorral.
VÍZ – D-moll + G
FÖLD – C-dúr + F
LEVEGŐ – A moll + H
TŰZ – G-dúr + A

 

 

Tingshaw

Mint két kis cintányér, egy bőrszijon. Mikor összeütjük a két felét kristálytiszta, ércesen csengő hangot hallunk, F zenei hangon vagy annak közelében szól.