Úgy látszik, a hétvégén a természethez való viszonyom, viszonyunk került górcső alá. Te hogy állsz hozzá?

 

Mag ültetése kicsit másképp

Kirándulásunk alatt szóba került, hogy kiköltözni a városból egy kertes házba, ahol a családnak valót meg lehet termelni, vegyszermentesen, szeretettel is öntözve őket. Mert ugyebár egy szeretettel elkészített ételnek teljesen más az íze is, mint egy konzervnek, vagy akár egy kifőzdében ahol nem tudhatjuk, hogy a szakács milyen kedvvel készítette el az ételt. Nem véletlenül szoktak imát mondani étkezés előtt vagy megáldani azt, hogy a szeretet energiáival töltődjön fel és tápláljon minket.

Olvastam, hogy mintegy 100 m2-en egy család fenntartásához szükséges zöldséget és gyümölcsöt meg lehet termelni. Itt írták, hogy a magokat érdemes beáztatni, mielőtt elvetjük. Ekkor eszembe jutott Anasztázia (Vlagyimir Megre: Zengő Cédrusok) , aki a következőt ajánlja: „ A kiültetés előtt vegyünk szánkba egy vagy több pici, be nem áztatott magot, s tartsuk a magocskákat nyelvünk alatt, legalább kilenc percig. Aztán vegyük a magokat két tenyerünk közé és tartsuk azokat így harminc másodpercig. Míg a magvacskákat a két tenyerünk között tartjuk, fontos, hogy a telkünk azon pontján, mezítláb álljunk, ahol majd megtörténik az ültetés. Ezután nyissuk ki tenyerünk és a rajtuk nyugvó magocskákat emeljük óvatosan ajkunkhoz. Ekkor tüdőnkből leheljük ki rájuk a levegőt. Lélegzetünkkel melegítsük fel a magocskákat, hogy a parányi magocska megismerje mindazt, ami bennünk van. Ezután tartsuk még a magocskákat harminc másodpercig széttárt tenyerünkön, és mutassuk be őket az égbolton levő égitesteknek. így a magocska megállapítja feléledésének pillanatát. Ebben majd az összes bolygó segíteni fogja! És miattunk, értünk megajándékozzák a csírákat a szükséges fénnyel. Ezután a magocskákat beültethetjük a földbe. Semmilyen esetben nem szabad rögtön öntözni, nehogy a víz a magocskáról lemossa a nyálat, amit tőlünk kapott, és a már belőle és a helyzetből nyert információkat, melyeket a magocska magába szívott. Három teljes nap elmúltával azonban az elültetett magokat meg lehet öntözni.”

 

Digitális világ felé haladva…de ki fogja a földet művelni?

Majd Golenya Ágnes videóját láttam a Természet-ellenes életről, és olvastam írását, ahol az almafák „problémájáról” ír:

https://golenya-agnes.hu/…/506-jol-elsz-baratom-tudatos…

 

Gyönyörű zöld

És a végén eszembe jutott egy régebbi film, Gyönyörű zöld (La Belle Verte /Beautiful green) francia film, amelyet nem hivatalosan betiltottak. 1996-os elkészülte óta nem játszották moziban, és tévén is csak néhány eldugott csatornán, a késõ éjszakai órákban.Lágy humorral és könnyedséggel mutatja be a modern ember természethez való, mindinkább torzuló viszonyát. A film a legnagyobb videomegosztón magyar felirattal megtekinthetõ.

 

 

Ha van lehetőséget minél többet menj ki a szabadba, a természetbe, lélegezz mélyeket a friss levegőből, és töltekezz fel energiájából!